top of page
  • Foto van schrijverjustinjager

Digital Twin - Smart Heating Systems (Demo project)

Bijgewerkt op: 1 feb. 2022

Er is de afgelopen maand veel gebeurd achter de schermen. Samen met Nicolas Wearn van Winniio.io en een aantal andere stakeholders hebben we een Digital Twin ontwikkeld van een school in Scandinavië. Dit is één van de drie scholen in een innovatieproject in Scandinavië, Europa, met de ambitie om AI-gestuurde, zelflerende gebouwen te creëren, waarbij er gericht wordt op slimme verwarmingssystemen. De focus van het project is om een ​​commercieel product te creëren dat de CO2-uitstoot voor gebouwen zou verminderen op een naadloze plug-and-play manier. Extrude heeft de afgelopen periode, samen met partners, gewerkt aan een concept video voor dit innovatieproject.Sensor data

De eigenaar van het gebouw kan zich abonneren op weergegevens en andere contextuele informatie om meer transparantie in de energiemix te brengen en om zo de CO2-uitstoot terug te dringen via een Digital Twin-aanpak. Het systeem biedt extra context voor mensen, zoals te zien is in de bovenstaande video. Het project richt zich ook op het trainen van de gebouwen om zich bewust te worden van wat ze moeten weten. Naast weergegevens krijgt de eigenaar ook inzicht in:

- CO2

- Temperatuur/luchtvochtigheid - Bezetting - Deuren, ramen, open of gesloten - Retourtemperatuur van de radiatoren


De combinatie van begrijpen wat er is gebeurd, wat er gaat gebeuren en het op afstand oplossen van problemen, zal de vastgoedeigenaar tijd en geld besparen. Het zorgt ook voor snellere feedbackloops tussen de gebruiker en de eigenaar.Innovatie in de gebouwde omgeving

De gebouwen bevatten alle metadata die je van een BIM-model mag verwachten en zijn live toegankelijk in de game-engine (BIM naar Twin) en gevisualiseerd. De sensoren in het gebouw staan in verbinding met de game-engine. Hierdoor kan real-time data van de sensoren gevisualiseerd worden en kunnen eigenaren, monteurs en alle betrokkenen de data op een fotorealistische manier bekijken en visualiseren.


Partners:

- https://winniio.io/

- https://www.extrude3d.nl/


De demo is gemaakt in de nieuwe Unreal Engine 5. Extrude is verantwoordelijk voor de implementatie in de Engine en het maken van de trailer.Bent u geïnteresseerd geraakt en bent u benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen? Mail ons voor een vrijblijvend gesprek:


Justin Jager, Extrude: info@extrude3d.nl


113 weergaven0 opmerkingen
bottom of page