top of page

DIGITAL TWIN

Een data en visueel gedreven technologie waarmee u meer
inzicht krijgt in het gebruik en verbruik binnen uw gebouw.

WINNIIO_Normal_Logo.png

Onze partners:

About
digitaltwin

Het digital twin concept

01. Data

Een 3D accurate digital twin van uw gebouw geeft u toegang tot al uw data die u vervolgens real-time kunt monitoren en visualiseren op uw tablet of computer.

02. Verbinding

Monitor elk type IoT sensor, database, hardware, datastroom, process, tot elk type real-time visualisatie van verschillende monitoringstechnologie. Altijd één klik verwijderd van het gewenste overzicht. 

03. Besparen

Heeft u er wel eens bij stil gestaan hoeveel tijd u spendeert om de juiste informatie te vinden? Met een digital twin heeft u direct toegang tot real-time data. Hierdoor krijgt u de mogelijkheid om sneller beslissingen te maken. Door vervolgens een groot gedeelte van die beslissingen te automatiseren met behulp van artificial intelligence (AI) bespaard u niet alleen tijd maar ook geld en brengt u het energieverbruik omlaag. Zo kunt u zich weer focussen op de dingen waar u energie van krijgt. 

PP_Diagram_A.png
Metadata2.png

Optimalisatie

Data geeft inzicht in hardware binnen het gebouw om zo operationele voordelen te creëren. Accurate voorspellingen met automatische en/of handmatige acties zorgen voor optimaal energie gebruik. 

Data_visualisatie_A.jpg

Visualiseren

Dynamisch visualiseren van real-time data geeft inzicht in het gebruik en verbruik binnen uw gebouw. Real-time licht en weer simulaties geven extra context aan de data. 

Gegevens over een touchpad

Analyseren

Systemen, mensen en AI werken slim samen. Gemakkelijk en toegankelijk voor de eindgebruiker. Overal op de wereld toegankelijk door Cloud based oplossingen.

Case: Toepassing op bestaand vastgoed, Växjö

Binnen Europa is 40% van het energieverbruik afkomstig uit vastgoed. in 2050 zal 80% van het vastgoed bestaan uit gebouwen die wij vandaag de dag als mens gebruiken. Innovatie binnen het bestaande vastgoed portfolio is daarom ontzettend belangrijk. Extrude ontwikkeld samen met partners een digital twin systeem waarmee het energieverbruik en de Co2 voetprint van gebouwen gereduceerd kan worden. Voor een drietal scholen in Växjö, Zweden, zijn wij  bezig om deze scholen van een digital twin te voorzien. Het project is ontstaan uit een smart heating tender,  waarbij de focus ligt op het ontwikkelen van een systeem voor het grootste schoolgebouw: Pilbäckenskolan. Met de digital twin maken wij het energieverbruik binnen de context van de school inzichtelijk en kunnen wij deze ook drastisch reduceren om zo energie, tijd en geld te besparen.

Van de bestaande bouwtekeningen zijn 3D BIM modellen gecreëerd. Deze modellen dienen als basis voor een accurate digital twin waarin data bekeken kan worden in de bestaande context. De modellen en de data worden weergegeven in een fotorealistische omgeving waarin samenwerking mogelijk is.

Project details:

● 2.985 m2
● 40 ruimtes
● 151 radiatoren
● Stadsverwarming (155 Mwh)
● FTX ventilatie
● Mechanische temperatuur regulatie
● Co2 emissie: 3,41 ton (stadsverwarming)
● Co2 emissie: 1,016 ton (elektriciteit)

Datashowcase_A.png

De eigenaar van het gebouw heeft straks een systeem waar niet alleen data gevisualiseerd kan worden maar ook beïnvloed kan worden. Door de toevoeging van AI leert het gebouw om zelf keuzes te maken en kan zo later adaptief op verschillende scenario's inspelen. Door de data zowel 2D als 3D weer te geven is de relatie met de context duidelijker en kunnen onregelmatigheden in de data sneller opgespoord worden. 

DataVisualisatie_A.png

2021

Partnership met WINNIIO

2022

2e prijs Rabo ondernemersprijs

Roadmap

Wij nemen u graag me in de ontwikkeling van onze digital twin applicatie. Hieronder kunt u onze ontwikkeling volgen wat heeft geleid tot waar wij nu staan.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via mail of vul het onderstaande formulier in en dan zorgen wij ervoor dat uw mail zo snel mogelijk beantwoord wordt.

Contact

Bedankt voor uw inzending!

bottom of page