top of page
  • Foto van schrijverjustinjager

Twinmotion Challenge Breakdown

Bijgewerkt op: 12 okt. 2021


Voor onze visualisaties gebruiken wij onder andere het programma Twinmotion. Zo af en toe wordt er vanuit de organisatie achter Twinmotion een challenge met een thema georganiseerd. We hebben al een keer eerder meegedaan met Community Challenge #4. Nu is de Community Challenge #6 georganiseerd en het leek ons leuk om weer mee te doen! Het thema van de challenge is: 'blending the old world with the new'. Onze inzending is een 3D visualisatie van een oud Romeins badhuis in een modern jasje. Om u een kijkje achter de schermen te geven van onze inzending geven wij u hieronder een breakdown van het proces en wat er allemaal bij het maken van een visualisatie komt kijken.


Visual Breakdown

De visualisatie is gebaseerd op symmetrie en op de gecentreerde compositie theorie. Symmetrie zorgt voor rust en kracht binnen de visualisatie. Dit sluit nauw aan bij het onderwerp van de afbeelding, namelijk: een oud romeins badhuis in een modern jasje. De kracht sluit aan bij de architectuur uit de oude tijd, de rust sluit aan op het badhuis, namelijk: een plek om tot rust te komen. Zo versterkt de keuze van de compositie het verhaal van de afbeelding.


Om diepte te creëren wordt er in visualisaties gewerkt met verschillende dieptelagen. Een afbeelding bestaat meestal uit twee of meer lagen. Voor deze visualisatie is er gewerkt met drie hoofdlagen: voorgrond, midden (de plek waar het allemaal gebeurt) en de achtergrond (hier worden meestal extra details of context toegevoegd). Dit zorgt niet alleen voor extra diepte, maar werkt ook positief op de compositie en zorgt ervoor dat de lezer meer focus krijgt op hetgeen waarvan jij wilt dat de lezer het ziet.


Het nadeel van een symmetrisch beeld is dat de afbeelding snel statisch wordt. Dit is verholpen door het toevoegen van characters en zeilschepen. Deze zorgen er niet alleen voor dat de afbeelding dynamischer wordt, maar brengen (letterlijk en figuurlijk) meer leven in de afbeelding. Ook dragen ze bij aan het vertellen van het verhaal en de situatie van de afbeelding. De keuze is daarbij heel belangrijk. Het toevoegen van zeilschepen geeft onbewust een gevoel van luxe mee. Waren deze zeilschepen vervangen door bijvoorbeeld vrachtschepen, dan straalde de afbeelding een heel ander gevoel uit. Het toevoegen en de plaatsing van de characters is ook met specifieke redenen gedaan. De positie van de characters leiden de lezer door de afbeelding heen. Zouden de characters een hele andere kant op staan dan zou dit een heel ander effect geven. Elk character vertelt zijn of haar eigen verhaal door de posities waarin ze staan of de dingen die ze doen. Zo versterken ze het verhaal van de afbeelding. Ook de kleding van de characters is met een reden gekozen. De kleding is zonnig en de kleur bestaat voornamelijk uit neutrale en blauwe kleuren en sluiten daardoor aan op de kleuren binnen de afbeelding.


De kleurencombinatie bestaat uit een warme kleur en een daarop contrasterende kleur blauw. Door te kiezen voor kleuren die met elkaar in contrast staan, versterken ze elkaar en dragen ze bij aan de sfeer en het gevoel van de afbeelding.


Details
Meer informatie


Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt en bent u benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen? Mail ons voor een vrijblijvend gesprek: info@extrude3d.nl41 weergaven0 opmerkingen
bottom of page