top of page
  • Foto van schrijverjustinjager

Het standaard 3D visualisatie proces binnen Extrude

Bijgewerkt op: 12 okt. 2021

Bent u geïnteresseerd geraakt in de wereld van 3D en zou u graag een 3D visualisatie voor uw project willen, maar heeft u geen idee wat daar allemaal bij komt kijken wanneer u een opdracht uitbesteed aan Extrude? In deze blogpost leggen we u stap voor stap uit wat er allemaal bij komt kijken en hoe het proces eruit ziet.

Pergola visualisatie

Of het nu gaat om architecten, makelaars, ontwerpers, projectontwikkelaars of particulieren. Steeds meer mensen kiezen er voor om een 3D beeld bij hun ontwerp te maken. Of het nu gaat om een ontwerp-concept, herinrichting, presentatie of marketing afbeelding, het inschakelen van een 3D visualisatie bureau is hierbij een vaak gekozen stap. Om de kosten te beperken is het natuurlijk van belang dat het project goed van start gaat! Hieronder kunt u lezen welke dingen wij bij het maken van een visualisatie vragen en hoe dit de kosten kan beperken.


Een vrijblijvend gesprek

Zodra u ons een berichtje stuurt, krijgt u een uitnodiging voor een vrijblijvend gesprek. Dit kan zowel een fysiek gesprek zijn als een digitaal gesprek. Hier gaan we graag in gesprek over wat u in gedachten heeft en bespreken we de inhoud van het project. Ook kijken we naar de mogelijkheden voor uw project, mocht u nog twijfels hebben bij de verschillende diensten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw project zich goed leent voor een animatie video of juist meer een voor interactieve 3D omgeving in Virtual Reality. Deze opties worden dan besproken tijdens een gesprek.


Bestandsaanlevering

Het project begint met de documenten en bestanden die u al gemaakt en verzameld heeft. Het kan zijn dat u al de beschikking heeft over een 3D model of een 2D bouwtekening van uw project. Dit is ideaal, want dit scheelt namelijk al een deel in de kosten! Het kan ook zijn dat u een 3D visualisatie aan de start van uw project wilt en dus alleen nog de beschikking heeft over schetsen, foto's van de omgeving of alleen tekst. Dit is natuurlijk geen probleem, we denken graag met u mee!


Tevens vragen wij u naar referentiebeelden van zowel het project (welke sfeer, stijl, kleur, etc.) als van de gewenste kwaliteit. Veel klanten hebben ooit al ergens een 3D visualisatie gezien en dachten hierbij, deze kwaliteit wil ik ook voor mijn project!


Offerte op maat

Na het gesprek en de bestandsaanlevering krijgt u een unieke offerte op basis van uw wensen en het type project. Waarom gebeurt dit pas na de bestandsuitlevering? Het kan zijn dat u al veel dingen heeft klaargezet of juist helemaal vanaf het begin begint. Dit alles speelt mee in het opstellen van de kosten voor uw unieke 3D visualisatie. Zodra de offerte getekend is gaan we aan de slag!


Eerste oplevering

Zodra alle documenten omtrent uw project aangeleverd is gaan we aan de slag. Er wordt een eerste stap gezet in het maken van alle 3D modellen, functionaliteiten (bijvoorbeeld voor VR of interactieve visualisaties) en het verzamelen van de benodigde materialen en extra's die bij uw project passen (denk aan: flora, fauna, straatmeubilair, characters, luchtfoto's, voertuigen en nog veel meer). Tevens wordt er een start gemaakt met de functionaliteiten voor uw project, denk aan: verschillende camera perspectieven, video frames of een demo van uw interactieve visualisatie. Zodra dit gereed is, doen wij de eerste oplevering, ook wel de eerste aanpassingsronde genoemd. Hier gaan we graag met u in gesprek over het project en nemen wij uw feedback mee naar de uiteindelijke oplevering. Er wordt standaard altijd een of twee gratis aanpassingsrondes (afhankelijk van uw project) meegeleverd met de offerte. Heeft u liever meer aanpassingsrondes? Dan is uitbreiding van dit aantal aanpassingsrondes uiteraard mogelijk!


Uitwerking en oplevering

Na de eerste oplevering gaan we aan de slag met het toevoegen van extra details en het verwerken van uw feedback. We besteden extra aandacht aan het toevoegen van details, omdat dit hetgeen is wat een visualisatie zo uniek maakt en de afbeelding een verhaal laat vertellen.


Zodra alles klaar is krijgt u de laatste versie van de visualisatie binnen en zodra alles akkoord en naar tevredenheid is, vindt de oplevering plaats. Dit betekent dat u een versie in hoge resolutie krijgt van uw project, zonder watermerk.


Spoed en langdurige opdrachten

Het kan natuurlijk zijn dat u last minute een 3D visualisatie wilt van uw project. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u uw project wil inzenden voor een prijsvraag/aanbesteding of dat de datum van de presentatie naar voren wordt verschoven. Hiervoor is het belangrijk om snel de deadline en wensen in kaart te brengen. Ook dan denken we graag met u mee!

Tevens is het mogelijk om langdurige projecten aan te vragen. Hiervoor is het belangrijk om van tevoren de duur van uw project en het aantal op te leveren producten in kaart te brengen.


Zowel spoed als langdurige opdrachten hebben invloed op de kosten.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd geraakt en bent u benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen? Mail ons voor een vrijblijvend gesprek: info@extrude3d.nl62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page